Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony Ericsson Xperia X8 - kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po kilku dniach grzebania w necie, czytania recenzji i oglądania videotestów mam zamiar kupić smartfona Sony Ericsson Xperia X8 :P Jeśli kupię to będzie mój pierwszy smartfon i mam parę pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi. Jeśli ktoś ma/miał/używał tego smartfona proszę o pomoc :D

1. Gdzie mogę go kupić jak najtaniej, bezpiecznie, z gwarancją i pewnością, że wszystko będzie ok? Myślałem nad salonem Orange (ja od zawsze w Orange :P ) bez abonamentu czy czego innego. Na allegro mam ciekawą ofertę, podobno dobry sklep, ale jakoś nie ufam allegro, szczególnie jeśli chodzi o zakup sprzętu tego typu :unsure:

2. Jak to jest z Androidem? W jednym miejscu czytałem, że zawsze jest zainstalowany 1.6 a gdzieś indziej, że można teraz kupić z wersją 2.2 :huh:

3. Czytałem też, że Aktualizacja Androida jest... usługą Sony Ericssona (nie wiem jak to nazwać :P ) a gdzieś indziej pisało, że trzeba aktualizować na własną rękę i często są z tym kłopoty, można rozwalić bootloadera, telefon się resetuje i laguje. Co jest prawdą? :huh:

Z góry dzięki za odpowiedzi :rolleyes: Jak ktoś ma jakieś sugestie dot. telefonu to też chętnie poczytam ;)

Opublikowano

1. Kupuj z allegro

2. Maksymalna wersja androida dla tego telefonu to chyba 2.2 albo 2.1. Teraz najnowsza to 2.3.4 a niedługo będzie 4.0 jednak na tym telefonie nie będziesz mógł go zainstalować.

3. Można bez problemu zainstalować oprogramowaniem od sony.

RAsfepN.png
Opublikowano

Miesiąc temu kupiłem X8 i jestem bardzo zadowolony ;).

1. kupuj z allegro ja kupiłem nówkę 2 lata gwarancji cały zestaw za 390 zł z przesyłką ;D

2.Jeżeli kupisz wersje z chyba stycznia 2011 do daty wydania czyli koło jesieni 2010 to będzie z 1.6, jeżeli z lutego+ powinien mieć andka 2.1 raczej kupuj kupionego w maju/czerwcu bo będzie gwarancja ;)

3.nawet w telefonie jest opcja żeby aktualizować ;) niema z tym jakichkolwiek problemów ;)

Opublikowano

Jak zamówię na allegro to mogę liczyć na jakieś odszkodowanie czy coś jeśli się uszkodzi? o.O

Bo mój znajomy kiedyś zamówił telefon i przyszedł zgnieciony... :huh: 1000zł w dupę. Dlatego się boję :P

Opublikowano

Wykup ubezpieczenie na paczkę? Zresztą kto miałby ci niby odszkodowanie dać O_o? Paczki otwiera się przy kurierze. Jeżeli twój kolega tak nie zrobił to jest debilem.

RAsfepN.png